Kamu Sektoru artık linuxa geçti. Ulkenin En Güvenli Birimi TÜRK KARA KUVVETLER İ de guvenliğinden dolayı linuxu seçti..
Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, Türk Telekom, Turkcell, Avea, Vodafone, Türk Ekonomi Bankası, HSBC, Sabah Gazetesi gibi kurumlarda ve e-Devlet uygulamalarının bazılarında Red Hat işletim sistemleri kullanılıyor. İşletim sistemiyle ilgili ikinci tanıtım toplantısı 29 Mart'ta Ankara Ambassador Otel'de yapılacak. Toplantıya Red Hat Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kanal Satış Müdürü François Lucatelli ve Red Hat Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden sorumlu Sistem Mühendisi Vito Asta konuşmacı olarak katılacak. İstanbul ve Ankara izleyicileri arasında Prosoft'un Çözüm Ortakları ile Bank Asya, Gittigidiyor, İETT, İSKİ Kocaeli Üniversitesi, TekstilBank, Ankara Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Doktrin Komutanlığı, PTT Genel Müdürlüğü, Karel, TRT, TPAO, TÜRKSAT, TÜBİTAK, Hacettepe Üniversitesi, Emekli Sandığı gibi kamu ve özel sektör kurumları yer alıyor. Mevcut Red Hat kullanıcılarının yeni sürüme de erişim hakkına sahip oldukları belirtildi.